Navigatie

Ondernemer in stijl

 

Gusta Janmaat (35) droomde van een leven als ondernemer. Ze had altijd veel ideeën, maar die bleken op het laatste moment dan toch nét niet goed genoeg te zijn. Totdat ze iets ging doen, waar ze echt blij van werd. Tegenwoordig is Gusta namelijk werkzaam als distributeur van een aantal sieradenmerken. Dit doet ze onder de naam Just-G. Een droombaan waar ze elke dag van geniet!

Gusta heeft na haar studies Internationale Handel en HR Management bij diverse bedrijven gewerkt. Hier had ze functies op de afdelingen Financiën en Personeelszaken. Maar toch bleef ze geïnteresseerd in een baan als zelfstandige. In 2014 was Gusta op vakantie in Italië, waar ze haar eerste armband van het merk Amen kocht. Nadat ze twee jaar met de mooie armband had rondgelopen, dacht ze: dit merk moet naar Nederland komen. En waarom zou ik dat niet kunnen doen?

Haar affiniteit met sieraden is namelijk groot. “Er zijn wat mij betreft twee redenen om sieraden te dragen. De eerste reden is dat sieraden je outfit af maken. Je kunt er net nog even een finishing touch aan geven; wil je iets substiels of juist uitbundig? Daarnaast kunnen sieraden ook heel persoonlijk zijn. Een armband met een herinnering, of een speciale ring waar een betekenis aan zit. Dat vind ik mooi.”

Actie

Toen Gusta overtuigd was van haar idee, is ze direct actie gaan ondernemen. “Ik heb contact gezocht met het sieradenmerk Amen om te kijken of ik hun merk mocht gaan distribueren in de Benelux. Toen dat officieel geregeld was ben ik naar de Kamer van Koophandel gegaan. En van daaruit ben ik stap voor stap begonnen. Eerst heb ik contact gezocht met winkeliers, daarna heb ik een website gemaakt en de administratie ingericht. Je groeit echt in zo’n proces. En dat maakt het enorm leuk!”

Het zijn je eigen fouten waar je van leert, maar ook je eigen successen die je viert!”

“Ik geniet iedere dag van het ondernemerschap. De vrijheid die ik als zelfstandige heb, is super. Ik kan echt mijn eigen ding doen. Ik word dan ook erg blij wanneer één van mijn sieradenmerken er mooi bij staat in een winkel en dat de doorverkoop goed is. Eigenlijk word ik dus blij van tevreden klanten. Als je met mij zakendoet, weet je ook wat je kan verwachten. Dat is ook de naam van mijn bedrijf: Just-G. Geen poespas, gewoon Gusta.

Uitdagingen als ondernemer

Het enige nadeel van het zelfstandig ondernemerschap voor mij is dat ik mezelf soms wel echt moet opladen. Tegen mezelf zeggen: We gaan er weer voor vandaag. Dat vond ik met collega’s altijd erg fijn, dan doe je het samen! Als ik zo’n moment heb, bel ik meestal even met een collega-ondernemer en die geeft me dan weer een boost.”

Naast dat Gusta haar bedrijf runt, is ze ook moeder van twee tienerdochters. De combinatie hiertussen is soms lastig, maar biedt ook weer mogelijkheden. “Er zijn periodes waarin ik veel op pad ben en dus later thuis. Gelukkig zitten mijn meiden al in groep 8 en op de middelbare school en redden ze zich na schooltijd goed. Avondeten doen we in principe altijd met het gezin aan tafel, dat vind ik belangrijk. Dat is even een moment waarop we met elkaar de dag doornemen.

Het voordeel is dat wanneer er activiteiten met de kinderen zijn waar je als ouder bij moet zijn, ik dat altijd in kan plannen. En wanneer ik een middag vrij wil om iets leuks te doen, dan doen we dat ook. Totdat de meiden in bed liggen ben ik er ook voor het gezin, vaak zet ik daarna nog wel even de computer aan voor de administratie.”

Tips van Gusta

Vertrouw op jezelf. Jij hebt je eigen leven in handen. Dus laat niet iemand anders vertellen wat je moet doen, maar maak je eigen dromen waar.

Je kunt beter spijt hebben van iets wat je geprobeerd hebt, dan van iets dat je niet geprobeerd hebt.

Gespot: Bobbi Eden | Amen

Laat je inspireren

Winkelwagen

© 2016 - 2018 Just-G | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel